Menü

Duális képzés


A duális képzés során a Grabarics Építőipari Kft. saját mérnökeitől tanulhatják meg a hallgatók, hogy az elméletben tanultakat hogyan alkalmazzák az építőiparban.

 

GRABARICS ÉPÍTŐIPARI KFT DUÁLIS KÉPZÉSÉNEK CÉLJA

A Grabarics Építőipari Kft. célja, hogy gyakorlatorientált képzéssel segítse a jövő építőmérnök hallgatóit. Ezáltal olyan versenyképes munkavállalók kerülnek ki az oktatásból, akik azonnal képesek belépni a munka világába.

A duális képzés során saját mérnökeink tudásuk legjavát adva megmutatják a hallgatóknak, hogy az elméletben tanultakat hogyan alkalmazzuk az építőiparban. Bízunk a duális képzésben és hiszünk benne, hogy a közösen töltött évek, célok, az együtt elvégzett munka meghozza a gyümölcsét és a képzés végeztével a duális hallgatók közül többen is a Grabarics Építőipari Kft. munkavállalói lesznek.


 

MIT KAPSZ A DUÁLIS KÉPZÉS KERETÉN BELÜL NÁLUNK?

  • Vállalati körülmények között szerzed meg a gyakorlati ismereteket
  • Legjobb szakembereinktől tanulhatsz
  • Havi juttatást kapsz a gyakorlati képzés idejére (a szorgalmi időszakban is)
  • A diploma megszerzése utána legjobbaknak munkát ajánlunk.

 

Izgalmas gyakorlatot az elmélet mellé

Megnézheted, hogy milyen, amikor egy nagy építkezésen ömlik a beton, milyen összeszervezett munka kell ahhoz, hogy gördülékenyen menjen az építkezés, hogyan irányítják a munkát a mérnökeink, művezetőink, hogyan lesz a tervekből kézzel fogható ház, milyen egy kotró, vagy akár egy toronydaru működését élesben és közelről nézni.

A gyakorlati idő négyféle tevékenységből áll össze:

  • puha készségek fejlesztése (pl. tárgyalási készség, prezentációs készség);
  • specifikus vállalati gyakorlati ismeretek oktatása;
  • mentorált egyéni munka;
  • önálló (pl. projektjellegű) munkavégzés.

 

Hol történik mindez helyileg?

Cégünk központi irodaháza Dunaújvárosban van, itt egész biztosan többször is meg fognak fordulni a hozzánk csatlakozó diákok. A székhelyünk Budapesten található és van Pécsen is egy fióktelepünk. Emellett az építkezéseink helyszíne országosan változó. Éppen ezért a gyakorlati képzés helyszíne változó lesz az adott félévek tananyagának és a hallgatók összetételének függvényében. Ami biztos, hogy a hozzánk csatlakozó diákok részéről elengedhetetlen az utazási rugalmasság/hajlandóság, mert A GYAKORLAT HELYSZÍNE NEM FIX ÉS ÁLLANDÓ a képzési időszak folyamán.A KIVÁLASZTÁS FOLYAMATA

 

1. Jelentkezők első körös szűrése

A duális képzésre jelentkezőket első körben az önéletrajzuk és motivációs levelük alapján rangsoroljuk. Éppen ezért a jelentkezésedhez csatolj önéletrajzot és egy rövid motivációs levelet, amiben megfogalmazod, hogy miért szeretnél ebben a képzési formában tanulni és a Grabarics Építőipari Kft. csapatához csatlakozni.

Az önéletrajzodban tüntesd fel a jelenlegi nyelvtudásod szintjét, az eddig elért eredményeidet (tanulmányi versenyek, tudományos/sport/művészeti munkák, eredmények) és az érdeklődési körödet. A jelentkezésedhez csatold a középiskolai/gimnáziumi bizonyítványaid másolatát is.

 

2. Második kör – személyes találkozás, interjú

Az első körös szűrés után egy szűkített körrel találkozunk személyesen. Bemutatjuk Nektek, hogy hogyan működik a cégünk, milyen munkáink vannak, hogyan dolgozunk, mi a filozófiánk. Egy beszélgetés keretében felmérjük a céljaidat, rátermettségedet, motivációdat. Emellett egy kis feladat formájában felmérjük a rajz készségedet, gondolkodásmódodat.

 

3. Harmadik kör – zárás

A második körös tapasztalatok összesítése után rangsoroljuk a jelentkezőket és kiválasztjuk azokat a tanulókat, akikkel szeretnénk együttműködni. A folyamat lezárásaként értesítünk mindenkit az eredményről.

 
A jelentkezés határideje: 2019. május 31.

 
Várjuk tehát a jelentkezésed, ha tettre kész vagy és nem idegenkedsz a szakmát, a mérnöki munkát annak fizikai valójában is megismerni. Jelentkezz, ha szeretnél a diplomád mellé egy ütőképes gyakorlati tudást is a négy év végére és a lehetőségét annak, hogy Magyarország egyik piacvezető építőipari cégénél kapjál kezdő gyakornoki pozíciót.

 
 

Korona Viktória

személyzeti és kommunikációs vezető

korona.viktoria@grabarics.hu